Header balanceren mobron

Uitlijnen
Een niet goed uitgelijnde auto rijdt niet prettig, heeft gevolgen voor de wegligging, veroorzaakt een snellere bandenslijtage en verhoogt brandstofverbruik.
Wanneer de auto niet goed uitgelijnd is, hoeft u dat niet direct te merken. Vaak stuurt de auto automatisch al naar één kant (let op: zorg er voor dat spoorvorming in de weg uw blik niet vertroebeld). Na langere tijd is het defect ook terug te zien in bandenslijtage.

Om een auto goed uit te lijnen is vakkennis en moderne uitlijnapparatuur vereist, waar wij beide over beschikken. Het is aan te raden om na vervanging van een deel van wielophanging de auto te laten uitlijnen. 

Balanceren
Als uw stuur of stoel bij een bepaalde snelheid gaat trillen, kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere wielen. Niet goed gebalanceerde wielen slijten sneller, maar ook de onderdelen van de wielophanging slijten sneller.
De oplossing is opnieuw balanceren, mits de velgen recht zijn en de banden rond. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort en wegligging, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof.